Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Pregnancy tickers

fredag 30 mars 2012

Vecka 14 (13+3)

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


Kroppen: Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Min kommentar Bebis: Att vår Liten ser ut som en riktig bebis nu såg vi på KUB:et. Dock såg man nog inte riktigt hur öronen var placerade. Känns konstigt att man har en minibebis i magen. Som rör på sig dessutom. Det känns lite att det är en växtspurt på gång då jag till och från får lite växtvärk i magen.

Min kommentar Kroppen: Den mörka randen från naveln börjar synas lite. Men jag tror att det mest har och göra med att jag är så blek. Är nästan genomskinlig =). Att lättare bli andfådd har jag känt ett tag. Men igår var det rekord. Gick upp i trapporna hem å andades som jag hade sprungit upp när jag egentligen hade lunkat upp långsamt. 
Magen börjar synas lite för den som är van å se min mage = jag. Livmodern känns dock tydligt nu.

Informationen är hämtad från familjeliv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar