Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Pregnancy tickers

lördag 21 april 2012

Foglossning

Jag har känt av att det spänner i högra skinkan lite då å då. Jag har inte reflekterat så mycket över det utan har mestadels tänkt att kroppen meddelar att den behöver lite vila - så har jag försökt att lyssna på det.

Igår bar jag ju den tunga lampan en bra bit, då kände jag av att det spände i skinkan lite. På kvällen var det lite värre då vi satt stilla på en krogshow i rätt många timmar.
Och idag kan jag inte ha vikten på det högra benet. Blev lite chockad imorse när jag skulle sätta på mig strumporna. J hjälpte mig att knyta skorna...i vecka 17..
Kunde inte hålla mig från att googla detta. Det är ju ett knasigt symtom.
Det visade sig vara foglossning. Oh no!!!
Nu tror jag inte att jag har foglossning på riktigt, men jag tror att det kan hända att jag överanstränger mina fogar och då spänner det till. Igår så bar jag lampan, sprang till bussar och promenerade en del på stan. Så det är inte så konstigt att det gör ondare idag.

Hur som haver så har jag bestämt mig för att träna upp bäckenbotten. Hur man gör vet jag inte. Men i ett mail från min barnmorska har jag en rekommendation på ett ställe (typ gym tror jag) som specialicerar sig på gravida kvinnor. Det får bli ett besök hos dem för att göra en utvärdering sen om jag ska fortsätta. Hur ska man lösa det med jobbet tro..

Jag hittade denna info på babyscenter.com

"Smärta i bäckenets bakre del kallas sakroililakasyndrom och kan vara en- eller dubbelsidig. Det är vanligt att detta förväxlas med ischias, eftersom smärtan ofta strålar ut mot skinkan och baksidan av låret, men enbart en liten andel kvinnor (c 1%) har ischias under graviditeten. Man vet numera att huvuddelen av smärta i ryggslutet och benen under graviditeten är bäckenledsmärta (Ostgaard et al 1994). Bäckenledsmärta är ofta ensidig och koncentrerad i skinkan (Sturesson et al 1997). Det kan tyckas växla sida och åtföljas av allmän ryggsmärta eller smärta i bäckenets främre del"

Kram

1 kommentar:

  1. Jag har samma problem... Redan. Min BM sa att det var vanligt att få tidigt vid IVF. Ajdå!!! :-/

    Sov med en kudde mellan knäna, det avlastar lite. :)
    Kram

    SvaraRadera