Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Pregnancy tickers

fredag 13 juli 2012

Låg mage

Jag tycker verkligen att min mage e låg. Det oroar mig lite. Känner även av små rörelser i bäckenet. Kan inte bebisen flytta upp en våning...?
Ska till barnmorskan på tisdag. Får kolla med henne då.

Känner ni rörelser i bäckenet...typ en arm som puffar?


4 kommentarer:

  1. Jag kände puffar/sparkar i ljumskarna (!) när bebisen låg m huvudet uppåt. Sen de vände honom ramlade magen ner. Tror att den ska bli låg när de lägger huvudet i bäckenet. På förstföderskor ska ju det ske rätt tidigt tydligen.
    Nu känner jag mer puffar i höjd m naveln, men ibland också längre ner.
    Hoppas din tjej ligger m huvudet ner så du slipper vända henne. Man vill ju inte belasta livmodern när man har...cerclage (eller hur det stavas??) antar jag :-S
    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter jag läste detta kändes det lite bättre med min låga mage. Hon har legat med huvudet i mot mitt bäckenben de senaste ultraljuden. Så hon lär ju ligga rätt lågt ner överlag. Ibland känns det som att hon försöker rymma. Sätter jag handen på trosan så kan jag känna rörelser, troligtvis från en liten hand eller arm.
      Ska kolla med barnmorskan på tisdag vad hon säger om det.
      Gällande belastningen på livmodern och cerclaget vet jag faktiskt inte. Man vill väl inte att man ska vara helt öppen ovanför cerclaget, så att bebisen ligger och vilar på cerclaget. Än så länge så är det både stängt mellan cerclage och bebis samt så är det fostervatten emellan. Så det verkade vara rätt positivt det med..=)
      Kram

      Radera
    2. Låter lovande.
      Otroligt att det kan funka egentligen! Vad är själva cerclaget? Metall? Gummi? Typ som tråd? Hur sjutton får de det att sitta kvar?!? Det är ju en himla tur att det funkar iaf!!! :-D
      Kram

      Radera
    3. Ja det är helt fantastiskt! Det är en tråd som de lindat runt livmoderhalsen. Tror att det sitter kvar genom att de sätter det så hårt. Men är osäker. Läste på familjeliv att de ibland sätter ett stygn i livmoderhalsen så att det sitter kvar. Dey känns lite logiskt.
      Så himla skönt att det finns och fungerar! =)
      Kram

      Radera